Steeds meer mensen werken een of meerdere dagen per week thuis. Ze zijn het beu om bumper aan bumper naar kantoor te schuifelen. Zelfs tijdens de zomervakantie sputtert het verkeer. Filestress is niet de enige reden waarom telewerken al vele jaren in de lift zit.

Voor veel mensen tussen 30 en 45 jaar zit ook het dagelijks leven in het spitsuur. Ze zijn volop bezig met het uitbouwen van hun carrière én druk in de weer met hun gezin. Voor de nog jongere generatie is thuiswerk dan weer een vanzelfsprekendheid. Het gemeenschappelijk doel is een aangename ‘blend’ tussen werk en privé.

Een organisatie die haar medewerkers deze flexibiliteit toelaat om zowel werkdoelen als persoonlijke doelen te kunnen bereiken, heeft een aanzienlijke voorsprong in de strijd om talent.

Om de productiviteit van de telewerkers te garanderen is het nodig om hun thuiskantoor te beschouwen als een werkomgeving. Het is even goed een werkplek die tijdens het werk deel uitmaakt van de organisatie. De integratie van het thuiskantoor in het geheel van de werking is een nuttige stap waarvan iedereen de vruchten plukt. Die stap wordt nog veel te weinig gezet. Meer nog, het meest ondergewaardeerde onderdeel van de werkomgeving is het thuiskantoor.

Ondanks het feit dat vele werknemers thuis geen toegang hebben tot een extern scherm, een goed toetsenbord en externe muis, goede conferencing apparatuur … blijken ze thuis toch erg productief. Maar wat als je als thuiswerker zou beschikken over een evenwaardige technologische omgeving als op kantoor? De tijdswinst en het werkcomfort alleen al zou de productiviteit flink stimuleren. Om nog maar te zwijgen over de surplus aan mogelijkheden waarover je zou beschikken. Technologie kan ervoor zorgen dat de mogelijk drempels tussen ideeën en uitvoering gemakkelijker worden genomen.

Wanneer een werknemer één dag per week thuiswerkt, vertegenwoordigt dit 20% van zijn wekelijkse productiviteit. Wil je dat je medewerkers in hun home office optimaal productief kunnen zijn? Weet dan dat je voor minder dan 1% van de jaarlijkse loonkost van een werknemer een thuiskantoor met twee grote externe schermen, een slimme conferencing speaker, een toetsenbord en een muis kan voorzien. Zijn productiviteit stijgt daarmee significant!

Natuurlijk kan een thuiswerker ook zonder die extra technologie. Maar één ding is zeker: met de juiste hulpmiddelen gaat alles vlotter en beter. En dat maakt het leven zoveel aangenamer voor iedereen.

Je kan er hier meer over lezen.